Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η ειρήνη για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο υπεγράφΗ ειρήνη για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο υπεγράφη το....1996!!!

 
  Η είδηση του καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Μισισσιπή που ανακάλυψε ότι δεν έχει...
επισήμως αρθεί η δουλεία έκανε το γύρο του κόσμου, όμως και στην Ελλάδα υπάρχei ανάλογο περιστατικό με τη σύναψη Ειρήνης μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης.


Ο Αμερικανός καθηγητής είδε την ταινία για τον πρόεδρο Λίνκολν και αποφάσισε να ψάξει τα αρχεία της πολιτείας του Μισσισιπή για να ερευνήσει το θέμα της δουλείας, ανακαλύποντας ότι δεν υπάρχει υπογραφή στην απόφαση για την κατάργησή της.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πάλι, ως δήμαρχος Αθηναίων το 1996 επισκέφτηκε τη Σπάρτη και ανακάλυψε ότι...δεν έχει συναφθεί ειρήνη με την λακωνική πρωτεύουσα.

Η λήξη του Πελοποννησιακού Πολέμου υπεγράφη, ενώ στο κείμενο της συνθήκης ειρήνης οι δύο δήμαρχοι εξέφραζαν την οδύνη τους για την «πολυαίμακτη σύρραξη των δύο κορυφαίων πόλεων».

Το κείμενο της συνθήκης αναφέρει:

«Σήμερα, 10 Μαρτίου 1996, στὴν πρωτεύουσα τῆς Λακεδαίμονος, ὁ δήμαρχος Ἀθηναίων καὶ ὁ δήμαρχος Σπαρτιατῶν ἐκφράζουν τὴ βαθύτατη θλίψη τους γιὰ τὴν πολυαίμακτη σύρραξη τῶν δύο κορυφαίων πόλεων τῆς ἀρχαίας Ἑλλάδος καὶ διακηρύττουν τὴν λήξη μὲ ὅρους ἰσοτιμίας ἀναδρομικὰ τοῦ καταστροφικοῦ ἐκείνου πολέμου «Ἀθηναίων καὶ Πελοποννησίων» καὶ τὴν ἐμπέδωση ἀρρήκτων μεταξὺ τῶν δύο πόλεων δεσμῶν φιλίας καὶ συνεργασίας, μὲ ἠθικὸ ἔρεισμα καὶ τὴν ἀρχαία ἱστορικὴ μεγαλουργία τους.

Ὁ Δήμαρχος Σπαρτιατῶν
Δημοσθένης Ματάλας

Ὁ Δήμαρχος Ἀθηναίων
Δημήτρης Ἀβραμόπουλος»
 
ΠΗΓΗ:  24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: