Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νησί- φάντασμα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού

 
Ένα ολόκληρο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού,...
το οποίο παρουσιάζεται στα θαλάσσια διαγράμματα και τους χάρτες, όπως επίσης και στο Google Earth στο Google Maps, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Αυτή η δήθεν λωρίδα γης, η οποία στο Google Maps ονομάζεται Sandy Island σύμφωνα με το Google Maps ήταν τοποθετημένη μεταξύ της Αυστραλίας και της Γαλλίας, ενώ βρισκόταν στην κατοχή της Νέας Καληδονίας. Οι επιστήμονες όμως διαπίστωσαν σε ταξίδι τους πως στην τοποθεσία που θα έπρεπε να βρίσκεται το νησί, υπήρχαν μόνο τα καταγάλανα νερά της Coral Sea.

Το νησί- φάντασμα καταγράφεται στους χάρτες εδώ και περίπου μία δεκαετία. Η Maria Seton, μέλος της επιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου του Σίδνει δήλωσε, «Περιμέναμε να βρούμε κομμάτι γης και όχι 1.400 μέτρα βάθους ωκεανού. Όλη η ομάδα είναι πολύ προβληματισμένη. Δεν μπορούμε να βρούμε μια λογική εξήγηση σχετικά με το πώς βρέθηκε το νησί στους χάρτες.»

Η Υδρογραφική υπηρεσία της Αυστραλίας, η οποία δημιουργεί τους ναυτικούς χάρτες της χώρας, υποστηρίζει πως η εμφάνιση του νησιού οφείλεται σε κάποιο ανθρώπινο λάθος, το οποίο με τα χρόνια επαναλαμβάνεται καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει αντιληπτό.
Εκπρόσωποι της Google δηλώνουν πως ο «χώρος» μεταβάλλεται συνεχώς, ενώ η προσπάθεια για την διαρκή παρακολούθηση των αλλαγών αυτών είναι ατέρμονη. Οι χαρτογράφοι ανά τον κόσμο σπεύδουν πλέον να διορθώσουν το λάθος αυτό, αφαιρώντας το νησί εξ’ ολοκλήρου από τους χάρτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: