Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τόσιο Τανάμπε, ένας σεφ που μαγειρεύει υψηλή κουζίνα από... χώμα!

 
Στο Τόκιο ένας διάσημος σεφ παρουσιάζει ένα μενού πολύ ιδιαίτερο. Ολα του τα πιάτα είναι φτιαγμένη με βάση το χώμα.
Και κάνει χρυσές δουλειές αφού οι κριτικοί γαστρονομίας τον αποθεώνουν, κέρδισε σε τηλεοπτική εκπομπή και τα πιάτα του στοιχίζουν 130 ευρώ το ένα.

Το εστιατόριο έχει το γαλλικό όνομα Ne Quittez pas και ο ιδιοκτήτης του Τοσίο Τανάμπε περιηγήθηκε την ιαπωνική γη αναζητώντας τα καλύτερα και γευστικότερα υλικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις συνταγές του.

Ωσπου τελικά το βρήκε. Το εξαιρετικό υλικό που αναζητούσε ο ιάπωνας σεφ ήταν το χώμα. Εκτοτε ο Τοσίο Τανάμπε απέκτησε παγκόσμια φήμη ως ο καλύτερος σεφ εξαιρετικών πιάτων από το γήινο υλικό.

Ο σεφ ξεκίνησε τις δοκιμές με το χώμα πλένοντας λιγότερο σχολαστικά τα λαχανικά που χρησιμοποιούσε στην κουζίνα του ώστε να μένουν πάνω τους κάποια υπολείμματα χώματος. Το αποκορύφωμα της μαγειρικής του τέχνης ήρθε όταν σε τηλεοπτική εκπομπή άφησε άφωνο το κοινό προσφέροντας ένα πιάτο φουα γκρα με ρόκα πάνω σε ένα στρώμα χώματος.

Το χώμα που χρησιμοποιείται στο Ne Quittez pas προέρχεται από μια οργανική φάρμα στο βόρειο Τόκιο. Ο σεφ ψήνει το χώμα στους 180 βαθμούς, έπειτα το βράζει και τέλος το φιλτράρει για να απομακρύνει όλα τα υπολείμματα άμμου. Το υπόλοιπο το αναμειγνύει με ζελατίνη ώστε να παραχθεί μια απαλή και κρεμώδης λάσπη. Αυτό το μοναδικό υλικό το χρησιμοποιεί στη συνέχεια ως ιδανικό συστατικό για σούπες, σάλτσες και γλυκά.

Στο μενού ο Τανάμπε σερβίρει πρώτο πιάτο μια χωματόσουπα γαρνιρισμένη με θρύμματα μαύρης τρούφας. Δεύτερο πιάτο είναι μια σαλάτα με σάλτσα χώματος, ριζότο από χώμα με γλώσσα σοτέ ενώ για επιδοόρπιο προσφέρει παγωτό από χώμα και χώμα ογκρατέν. Για ποτό μπορεί κάποιος να επιλέξει τσάι χώματος με γεύση μέντας.

Δημοσιογράφοι του RocketNews24 που άκουσαν για το μοναδικό αυτό εστιατόριο αποφάσισαν να δοκιμάσουν τα πιάτα του και επιβεβαίωσαν ότι ποτέ δεν έφαγαν γευστικότερη κουζίνα.






Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: