Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μια πικάντικη σούπα «άνοιξε» τρύπα στο στομάχι ενός 26χρονου!

 
Άναυδο έμεινε το ιατρικό προσωπικό ενός νοσοκομείου στην Κίνα, όταν αντιλήφθηκε ότι στο στομάχι ενός 26χρονου νεαρού υπάρχει μια…
τρύπα, μετά από κατανάλωση μιας ιδιαιτέρως πικάντικης σούπας!

Ο 26χρονος, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν ακόμα και τώρα άγνωστα, φαίνεται ότι επέλεξε να φάει μια σούπα «mala», δηλαδή μια άκρως πικάντικη σούπα που αποτελεί παραδοσιακό κινέζικο πιάτο.

Αφού παρήγγειλε την πιο πικάντικη «έκδοση» του πιάτου, ο νεαρός άρχισε να έχει φρικτούς πόνους στο στομάχι του, ενώ μετά από λίγο άρχισε να κάνει εμετό, βγάζοντας ακόμα και αίμα.

Σε αυτή την κατάσταση μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο στο Wuhan.

Δεδομένου που δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό γαστρικών διαταραχών, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πικάντικη σούπα ήταν αυτή που του έκαψε τα τοιχώματα του στομάχου και του άνοιξε τρύπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού δικτύου «Rocket News 24», ένα 15 τοις εκατό των γαστροεντερικών περιστατικών που φτάνουν στα νοσοκομεία οφείλονται στην πικάντικη κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στην κατανάλωση πιάτων hot pot, δηλαδή της δημοφιλούς πρακτικής σε κινέζικα εστιατόρια να σου φέρνουν ένα καυτό ζωμό μέσα στον οποίο μαγειρεύεις μόνος σου ό,τι υλικά επιθυμείς (κρέας, ψάρια, λαχανικά).

Το συγκεκριμένο κινεζικό πιάτο περιέχει πιπέρι Sichuan, διάφορα τοπικά μπαχαρικά, αλλά και τσίλι, συνδυασμός που κάνει όποιον τον δοκιμάσει να μουδιάζει. Τα περισσότερα εστιατόρια που το συμπεριλαμβάνουν στο μενού τους, προσφέρουν την επιλογή στον πελάτη να επιλέξει πόσο πικάντικο θέλει να είναι το φαγητό του.

Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: