Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Χάκερ-θρύλος προστατεύει την κυβέρνηση του Ισημερινού

 
Ο Κέβιν Μίτνικ, ο πρώην πιο καταζητούμενος χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προσελήφθη στον Ισημερινό για να προστατεύσει τα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στις σημερινές προεδρικές εκλογές. Ο 49χρονος χάκερ-θρύλος από την Καλιφόρνια μετατράπηκε σε ….

σύμβουλο ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, αφού καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή, ποινή που εξέτισε από το 1995 ως το 2000.
»Πριν από 18 χρόνια είχα συλληφθεί για χάκιν. Σήμερα, κάνω το ίδιο πράγμα αλλά με πλήρη εξουσιοδότηση. Πόσο ωραίο είναι αυτό;», έγραψε ο Μίτνικ στον λογαριασμό του στο Twitter.
18 years ago I was busted for hacking. I do the same thing today but with full authorization. How cool is that?
— Kevin Mitnick (@kevinmitnick) 15 Φεβρουαρίου 2013
Η εταιρία του Αμερικανού, η Mitnick Security Consulting, έχει αναλάβει να προστατεύει για λογαριασμό μιας άλλης εταιρείας, της Lock Net, τα συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την καταμέτρηση των ψήφων στον Ισημερινό στις σημερινές εκλογές, στις οποίος ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα θεωρείται ο επικρατέστερος.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίτνικ δήλωσε ότι το πάθος του για την «πειρατεία» συστημάτων μεγάλων εταιρειών, όπως η Pacific Bell, η Motorola ή η Nokia,  έχει τις ρίζες του στα παιδικά του χρόνια. »Όταν ήμουν παιδί, η μαγεία με συνάρπαζε. Ανακάλυψα ότι υπήρχε λίγη μαγεία στο χάκιν. Και μου άρεσαν επίσης και οι φάρσες», εξήγησε.
Η μεγάλη περιπέτεια
Τα μεγάλα προβλήματα άρχισαν για τον ίδιο όταν εισέβαλε στα συστήματα του ίδιου του FBI και του Πενταγώνου.
Ο Μίτνικ, ο πρώτος χάκερ που βρέθηκε στον κατάλογο των δέκα πιο καταζητούμενων κακοποιών στις ΗΠΑ, διέφευγε επί δύο χρόνια από τις διωκτικές αρχές, πριν τελικά συλληφθεί με τη συμβολή ενός Ιάπωνα αντιπάλου του–άλλης μιας διάνοιας της πληροφορικής.

»Με το FBI παίζαμε το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού. Είχα διεισδύσει στα κινητά τους για να ξέρω πού βρίσκονται» ώστε να αποφεύγει τους πράκτορές τους, θυμάται ο Μίτνικ.
Ο ίδιος λέει ότι τα κίνητρά του δεν υπήρξαν ποτέ κακόβουλα ή υστερόβουλα, καθώς αυτό που τον ενδιέφερε ήταν »η διανοητική πρόκληση, η περιπέτεια, η αδρεναλίνη». »Ουδέποτε δημοσίευσα ή χρησιμοποίησα απόρρητες πληροφορίες τις κρατούσα για τον εαυτό μου για να καταλάβω πώς δουλεύουν τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: