Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ «ΤΟΛΜΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ

  •  
  • Ο καθηγητής  George Church της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ πιστεύει ότι μπορεί να ανασυνθέσει... το DNA του Νεάντερταλ
  • Το φιλόδοξο σχέδιο του απαιτεί έναν ανθρώπινο εθελοντή πρόθυμο να επιτρέψει το DNA να τεθεί στα βλαστικά κύτταρα, κι έπειτα ένα ανθρώπινο έμβρυο.

Ο Νεάντερταλ έχει εξαφανιστεί εδώ και 33.000 χρόνια, αλλά ο George Church, ένας καθηγητής γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι μπορεί να τους φέρει πίσω με τη βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας.

Ποιά γυναίκα θα ήθελε να γεννήσει ένα μωρό Νεάντερταλ;

Ωστόσο, αυτό το απίστευτο σενάριο είναι το σχέδιο ενός από τους κορυφαίους γενετιστές του κόσμου, που αναζητά εθελοντές για να βοηθήσει να φέρει πίσω την μακροχρόνια εξαφάνιση του στενού συγγενή του ανθρώπου πίσω στη ζωή.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι μπορεί να ανασυνθέσει το DNA του Νεάντερταλ και να αναστήσει τα είδη που εξαφανίστηκαν πριν από 33.000 χρόνια.
Το σχέδιο του θυμίζει Jurassic Park, αλλά, ενώ στην ταινία των δεινοσαύρων είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο, ο καθηγητής έχει φιλοδοξία που απαιτεί έναν ανθρώπινο εθελοντή.
Είπε ότι η ανάλυση του γενετικού κώδικα του Νεάντερταλ με δείγματα από τα οστά έχει ολοκληρωθεί και είναι αρκετά πλήρης για να αναδημιουργήσει το DNA τους.

Είπε: «Τώρα χρειάζομαι μια τολμηρή γυναίκα.
«Εξαρτάται από πολλά πράγματα,αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει.»
Το σχέδιο του καθηγητή θα ξεκινήσει από την τεχνητή δημιουργία DNA του Νεάντερταλ με βάση το γενετικό κώδικα που βρέθηκε σε απολιθώματα. Αυτό θα μπορούσε να θέσει αυτό το DNA σε βλαστικά κύτταρα.
Αυτά θα εγχέονταν στα κύτταρα ενός ανθρώπινου εμβρύου στα πρώτα στάδια της ζωής.
Θεωρείται ότι τα βλαστικά κύτταρα θα κατευθύνουν την ανάπτυξη του υβριδικού εμβρύου σε γραμμές Νεάντερταλ, αντί ανθρώπινες. 

Ο τύπος όπως καταλαβαίνεται είναι για το ψυχιατρείο. Αισθάνεται ότι είναι ο Θεός και θέλει να κάνει ένα πείραμα για να δεί τι θα συμβεί;

Ποιός του δίνει αυτό το δικαίωμα;

atheatignosi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: