Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ζώντας στο χείλος του γκρεμού!

 Στο χείλος του γκρεμού
Τέσσερα εκπληκτικά χωριά στο γκρεμό
Εάν μια ψηλή γέφυρα δεν ήταν αρκετή να σας κάνει να τρομάξετε, σε αυτά τα τέσσερα χωριά ο ίλιγγος δεν είναι ακριβώς επιλογή.

Ronda
Καλώς ήλθατε στη Ronda, μια όμορφη πόλη στη νότια Ισπανία που χωρίζεται στα δύο από το φαράγγι El Tajo. Κατά συνέπεια, ορισμένα κτήρια έχουν σκαρφαλώσει στην άκρη των κάθετων τοιχωμάτων του φαραγγιού, τεράστιοι  απότομοι βράχοι που σκάφτηκαν από το 200 χρονών Peunte Neuvo. Τώρα, αν και ζώντας στην άκρη εκείνης της γιγαντιαίας ρωγμής 130m θα με έκανε να τρέμω, καλύτερα να ζω εκεί παρά  στο Βonifacio…
Bonifacio
Αυτό είναι το Βonifacio στην Κορσική. Αυτή η εύθραυστη ακρόπολη κάθεται αβέβαια πάνω στους απότομους βράχους ασβεστόλιθου που κατά τη διάρκεια των ετών έχουν φαγωθεί από τη Μεσόγειο θάλασσα.
Castellfollit de la Roca
Οι επόμενες φωτογραφίες είναι μιας μικροσκοπικής πόλης με το όνομα Castellfollit de la Roca στην Ισπανία. Μια απίστευτη θέα της έκτασης των σπιτιών, που όλα φαίνονται σαν μια ενιαία κορυφογραμμή του βράχου.
Cuenca
Πολλοί άνθρωποι τα ονομάζουν «Κρεμασμένα Σπίτια (Colgadas Casas)» στην Cuenca της Ισπανίας. Προφανώς ένα μεγάλο μέρος της πόλης χρησιμοποιείται για να υπάρχουν αυτά τα καταπληκτικά σπίτια, όπου είναι κολλημένα πάνω στους βράχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: