Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ταξιδιώτης του χρόνου; Επέστρεψε στο μέλλον μετά από 74 χρόνια!

Ο Rudolf Fenz, εξαφανίστηκε το 1876. Παρά την έντονη αναζήτηση της αστυνομίας, ο  Fenz δε βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, η οικογένειά του είχε πάντα την ελπίδα ότι θα επέστρεφε.
Περίμεναν χρόνια… Τελικά πέθαιναν ένας-ένας και μαζί η ελπίδα ότι ο αγαπημένος τους Rudolf μπορεί να έρθει πίσω.
Για όλους τους συγγενείς του που ζούσαν, ο Rudolf Fenz είχε πεθάνει. Αλλά τελικά επέστρεψε. Και επέστρεψε με τον πιο απίστευτο τρόπο!
Ο Rudolf Fenz ξαφνικά εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1950 στο κέντρο  μιας πολυσύχναστης πόλης, στο κέντρο του Μανχάταν στη Fifth Avenue, 74 χρόνια μετά!
Δευτερόλεπτα μετά την εμφάνισή του στη μέση της Fifth Avenue, λόγω μεγάλης κίνησης χτυπήθηκε  και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.
Ο χρόνος είχε παίξει ένα σκληρό παιχνίδι για τον Fenz, που επέστρεψε στο μέλλον, τρία τέταρτα του αιώνα μπροστά, αλλά και μπροστά σε ένα αυτοκίνητο.
Από την αρχή της έρευνας του περίεργου θανάτου ενός παράξενα ντυμένου ανθρώπου, η αστυνομία της Νέας Υόρκης γνώριζε ότι η υπόθεση ότι δεν ήταν καθόλου τυπική.
Ο οδηγός ο οποίος χτύπησε και σκότωσε τον παράξενο πεζό, κατέθεσε ότι ο άνθρωπος έμοιαζε σαν να ήταν από αλλού, και ορκίστηκε ότι εμφανίστηκε απρόσμενα μπροστά του.
Το ίδιο το πτώμα ήταν ένα αίνιγμα.
Παρά το γεγονός ότι ο αποθανών ήταν ντυμένος άψογα, η αστυνομική έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος μυστήριο φορούσε ρούχα σχεδόν ενός αιώνα πριν.
Σύμφωνα με την αστυνομία και τα αρχεία -που γράφτηκαν από την έρευνα αξιωματικών στον τόπο του ατυχήματος- ο νεκρός φορούσε ένα μαύρο παλτό, ένα καπέλο με πλατύ γείσο, παντελόνια και  περίεργα παπούτσια που δένουν με τον 19ο αιώνα, καθώς και πόρπες μεγάλου μεγέθους. Ακόμη φαινόταν να είναι περίπου 30 ετών.
Η Αστυνομία ακόμη βρήκε νομίσματα και χαρτονομίσματα των ΗΠΑ στο πορτοφόλι του, με ημερομηνίες πριν από τη δεκαετία του 1870 όπως και τηλεκάρτες με χαραγμένο το όνομα «Rudolf Fenz, Senior».
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης μια απόδειξη για την επιβίβαση, τη μεταφορά και την αποθήκευση αλόγων.
Στάθηκε αδύνατο να προσδιοριστεί ο τόπος όπου ζούσε ο Rudolf Fenz, Senior  ή να εντοπιστεί οποιοσδήποτε συγγενής, έτσι λοιπόν η αστυνομία παρέδωσε την υπόθεση σε έναν από τους ανακριτές για αγνοούμενους, τον  Hubert Rihn. Με τους πόρους του Γραφείου Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Rihn ήρθε σε επαφή με τους ομολόγους του από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια να βρει οποιοδήποτε υπάρχοντα συγγενή του θύματος.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η έρευνα του Rihn του κατέληξε σε αδιέξοδο.
Τέλος, σχεδόν σε μια πράξη απελπισίας, ο Rihn ψάχνει ένα αντίγραφο ενός παλιού τηλεφωνικού κατάλογου από το 1939 της Νέας Υόρκης. Εκεί, ο επίμονος ερευνητής διαπίστωσε μια σημαντική ένδειξη: Στον κατάλογο που παρατίθεται υπάρχει ένα άτομο που ονομάζετε Rudolf Fenz, Junior.
Αυτή η ανακάλυψη, με τη βοήθεια της αστυνομίας, οδήγησε τον Rihn σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη χήρα του Rudolf Fenz, Junior.
Εδώ η υπόθεση παίρνει πιο ασυνήθιστη και περίεργη τροπή. Τα γεγονότα που προέκυψαν έκαναν τους αξιωματικούς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να ζαλιστούν.
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τη χήρα του Rudolf Fenz, του νεώτερου, αυτή είπε στους ανακριτές ότι ο πατέρας του άντρα της Rudolf Fenz, Senior, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής βόλτας του. Εκείνη την εποχή, ο γιος του και αργότερα σύζυγός της ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Η εξαφάνιση αναφέρθηκε στην αστυνομία, από την οικογένειά του, αλλά κανένα ίχνος του αγνοούμενου πατέρα δεν ήρθε ποτέ στην επιφάνεια.
Όλα αυτά το 1876, ο Rudolf Fenz ήταν τότε 31 ετών.
Έτσι ο Rihn έψαξε σε αρχεία του 19ου αιώνα από ανεξιχνίαστες περιπτώσεις αγνοουμένων που καταγράφηκαν από το Γραφείο Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί, προς έκπληξή του, είδε τον Rudolf Fenz, Senior, που τον ανέφεραν από την οικογένειά του ως αγνοούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: