Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - "DEBTOCRACY-ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ"DEBTOCRACY
Το προηγούμενο ντοκιμαντέρ της ομάδας της Catastroika ήταν το πρώτο ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy, που κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ χωρίς...
δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης, ερεύνησε τα αίτια της κρίσης χρέους, συνομιλώντας με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα, ανέδειξε τις ευθύνες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και της Ευρωζώνης στη δημιουργία της κρίσης χρέους που έπληξε την περιφέρεια την ΕΕ. Χωρίς να αποκρύπτει τις ευθύνες της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, επιχείρησε να δείξει γιατί δεν τα φάγαμε μαζί και γιατί ο ελληνικός λαός δεν οφείλει να πληρώσει ένα παράνομο και απεχθές χρέος.
Το Debtocracy προβλήθηκε στις πλατείες των Αγανακτισμένων σε όλη την Ευρώπη και τράβηξε την προσοχή μέσων ενημέρωσης από το CNN και το Telesur μέχρι τη Liberation και το BBC. Έγινε μεταπτυχιακή εργασία και αναφορά σε πανεπιστήμια.  
Δεν είμαστε εμείς σε θέση να κρίνουμε εάν το ντοκιμαντέρ εκπλήρωσε τους στόχους του, αν ήταν καλό ή κακό, ενδιαφέρον ή βαρετό.Δεν υπάρχουν σχόλια: