Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

10 πράγματα που δεν ήξερες για το Facebook!

 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Facebook
Το χρησιμοποιούμε καθημερινά όμως δεν γνωρίζουμε τα πάντα γι'αυτό. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για το Facebook.

1. Οι χρήστες μένουν συνολικά στο Facebook για 4.7 δισεκατομμύρια λεπτά ενώ ανανεώνουν 532 εκατομμύρια status updates.


2. Ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερους. Από αυτούς ο μέσος χρήστης μιλά και αλληλεπιδρά με μόλις 7 (μάξιμουμ).
3. Οι περισσότεροι χρήστες (ποσοστιαία) βρίσκονται στις ΗΠΑ (50.3%). Ακολουθεί η Αυστραλία (37.7%) και η Ευρώπη (27.5%).
4. Πάνω από το 25% των χρηστών έχει χωρίσει μέσω Facebook σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2010. Επίσης το Facebook ευθύνεται για 1 στα 5 διαζύγια.
5. Το Facebook απαγορεύει τις φωτογραφίες θηλασμού, τις θηλές, κλπ. Ωστόσο εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε ότι οι περισσότερες φωτογραφίες θηλασμού ακολουθούν τους κανόνες του site και δεν έχουν διαγραφεί.
6. Ο Αλ Πατσίνο ήταν το πρώτο επίσημο «πρόσωπο» του Facebook. Το 2007 στην πρώτη σελίδα του Facebook εμφανιζόταν το πρόσωπο του ηθοποιού όπως το είχε σχεδιάσει ο φίλος του Ζούκερμπεργκ, Andrew McCollum.
7. Το 36% των χρηστών του site μπαίνει στο Facebook μετά το sex για να τσεκάρει τα μηνύματα.
8. Το 57% των χρηστών είναι γυναίκες και το 43% άντρες. Οι χρήστες έχουν ανεβάσει συνολικά 350 εκατομμύρια φωτογραφίες.
9. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πανεπιστημιακές σπουδές δε διαθέτει λογαριασμό στο Facebook.
10. Το 2009 ένα αμερικάνικο εστιατόριο έκανε δώρο ένα σπέσιαλ χάμπουργκερ σε όποιον διέγραφε δέκα φίλους του. Μόλις κάποιος το έκανε, το εστιατόριο έστελνε μήνυμα στους διεγραμμένους φίλους γράφοντας ότι ο «Ο φίλος σου σε διέγραψε για ένα burger».

Δεν υπάρχουν σχόλια: